Kirjoittajat

Sini Forssell

Olen tutkija, pohdiskelija, aktivisti ja etsijä. Haen jatkuvasti kulloinkin oikealta tuntuvaa tapaa myötävaikuttaa kestävämpään ja elämänmyönteisempään yhteiskuntaan. Tämä on vienyt minua monenlaisiin ammatti- ja aktivistirooleihin vastuullisen liiketoiminnan kentältä aina yhteiskunnallisen ympäristötutkimuksen, kestävän ruoantuotannon ja -kulutuksen ja kestävän hyvinvoinnin pariin. Väittelin Helsingin yliopistossa syksyllä 2017 kestävien, vaihtoehtoisisten ruokaketjujen roolista kestävämmän ruoan tuotannon ja kulutuksen edistämisessä.

Näissä monissa eri maisemissa olen oppinut itsestäni ja kutsumuksestani, mutta matka on vasta aluillaan. Ekopsykologian pariin minut johdatti – paitsi toivoton rakkauteni tietokirjoihin – tunne, että jokin tärkeä palanen puuttui tavastani tehdä ympäristötyötä ja olla itseni kanssa. Yhdessä ajattelu ja uusien ajatusten kokeilu ovat lähellä sydäntäni. Harva asia on parempaa kuin hyvä keskustelu, ja toivon niitä myös kehkeytyvän tämän blogin myötä. Minut tavoittaa osoitteesta sini.forssell[at]gmail.com.

Timo Järvensivu
Toimin tutkijana, yrittäjänä ja yhteiskunnallisesti aktiivisena keskustelijana erityisesti kahden teeman parissa. Verkostojen johtamista, yhteisoppimista ja dialogisuutta olen tutkinut ensin Helsingin kauppakorkeakoulussa ja sittemmin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Väittelin kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2007 strategisten yritysverkostojen johtamisesta, minkä jälkeen olen tutkinut ja kehittänyt erityisesti julkisen alan ja järjestösektorin verkostojen johtamiskäytäntöjä. Yrittäjänä nommoC seugolaiD -osuuskunnassa tutkin, koulutan ja sparraan verkostotyöskentelyä, verkostojen johtamista ja dialogisuutta. Ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää taloutta tutkin ja opetan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Sustainability in Business -tutkimusryhmässä. Olen ollut perustamassa Degrowth.fi-blogia ja osallistun aktiivisesti kestävästä talouspolitiikasta käytävään julkiseen keskusteluun. Ekopsykologiassa näen mahdollisuuden yhdistää nämä kaksi teemaa kiinnostavalla tavalla, sillä ekopsykologia pyrkii hahmottamaan ekologisia, sosiaalisia ja inhimillisiä kokonaisuuksia dialogisella otteella. Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse osoitteella timo[at]jarvensivu.fi

Vieraskynä
Blogissamme vierailee ajoittain myös muita kirjoittajia. Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan Radikaalia ekopsykologiaa -blogiin vieraskynän, ota meihin rohkeasti yhteyttä!